Kategoria

Kawa

krem kawowy

Krem kawowy – doskonały dodatek do tortu

Masa kawowa do tortu to dodatek, który jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle efektowny. Co więcej, krem kawowy można wykorzystać nie tylko do tortu, ale także do ciastek czy bez. Potrzebujesz zaledwie kilku składników, by zaskoczyć swoich gości delikatnym, a jednocześnie wyrazistym smakiem.
najdroższa kawa

Najdroższa kawa świata – jak smakuje i ile kosztuje?

Czy „najdroższa kawa świata” oznacza również najlepszą? Aby się o tym przekonać, trzeba wydać co najmniej kilkadziesiąt złotych za... niewielką filiżankę naparu. Za wysokimi cenami stoi najczęściej nietypowy sposób produkcji, wymagające warunki uprawy lub ciekawa tradycja. Dowiedz się, skąd pochodzą najdroższe produkty na rynku kawy!
najlepsza kawa

Najlepsza kawa na świecie – Jaka jest?

Najlepsza kawa? Zdania zarówno ekspertów, jak i samych kawoszy, są pod tym względem podzielone. Smak i aromat to czynniki, które wyjątkowo trudno ocenić obiektywnie. A jednak specjalistom się to udaje. Które z kaw są uznawane za najlepsze na świecie i na jakiej podstawie się je wybiera?
mleko roślinne

Jakie mleko roślinne wybrać do kawy?

Chcesz zrezygnować z picia krowiego mleka, ale czarna kawa po prostu ci nie smakuje? Odkryj mleko roślinne – to zdrowy, ekologiczny dodatek, który wzbogaci smak twojej kawy. Sprawdź, jakie mleko będzie dla ciebie najlepsze – sojowe, migdałowe, a może owsiane?
likier kawowy

Jak zrobić likier kawowy i z czym go podawać?

Organizujesz przyjęcie i chcesz jak najlepiej ugościć bliskich lub przyjaciół? Zaskocz ich niecodziennym zakończeniem obiadu! Na deser przygotuj drinki, których bazą będzie słodki likier kawowy. Skąd go wziąć? Nic prostszego – przygotuj go w domu, używając zaledwie kilku składników. Poznaj przepis na domowy likier!
tort kawowy

Tort kawowy na kilka sposobów. Poznaj przepisy!

Spodziewasz się gości z okazji urodzin, imienin lub innego święta? Zaskocz ich nowym deserem! Sprawdź, jak łatwo i szybko przygotować tort kawowy – przełożony kremem z mascarpone, z biszkoptem nasączonym kawą lub w najprostszej wersji, bez pieczenia.